Överkantshängda fönster

På överkantshängda fönster sitter fönstrens gångjärn i den övre karmen. Du hittar ofta denna typ av fönster i källarutrymmen, där du behöver ett ljusinsläpp men där det ofta är opraktiskt med andra lösningar än just överkantshängda fönster. Fördelen är att överkantshängda fönster öppnas i nederkant och i en båge uppåt, och därmed är praktiska när fönstret ska sitta mycket nära marken. De flesta överkantshängda fönster är måttanpassade efter just källarutrymmen, där det behövs ett så stort ljusinsläpp som möjligt men där ytan för fönstret oftast inte är så stor.

Idag har överkantshängda fönster även börjat hängas på nybyggda hus i till exempel kök där de ger ett ljusinsläpp vid till exempel diskhon eller till och med vid matbordet där den smala fönsterytan då hamnar precis i ögonhöjd när du sitter och äter. Ett spännande sätt att modernisera denna typ av fönster!
Sortera efter
Polarfönster Överkantshängt 2-glas Obehandlat
2-glasfönster med allmogeprofil. U-värde: 1,3
1 595:-2 526:-
Polarfönster Överkantshängt 2-glas Vit
2-glasfönster med allmogeprofil. U-värde: 1,3
1 695:-2 660:-
 
 
Sortera efter
 

FÖNSTERFYND.SE

POST

E-POST

TELEFON
 
Fönsterfynd i Sverige AB
Org.nr: 559056-9439
Godkänd för F-skatt
Bankgiro: 753-6162
Fönsterfynd
Thure Carlssons väg 2
294 35 Sölvesborg

info@fonsterfynd.se0456-145 00                                                                                                                                                                               Kristoffer i Sölvesborg, Blekinge län, SE på Houzz