Köpvillkor

Öppna som pdf

 

 

§1 Beställning
När du har lagt din beställning träffas avtal om köp mellan dig och Fönsterbyte Mälardalen AB (fönsterfynd.se) organisationsnummer 556788-6097. En bekräftelse skickas ut till den e-postadress som du har angivit vid beställningen. Kontrollera orderbekräftelsen och påpeka eventuella fel omgående. Fönsterfynd.se friskriver sig för ansvar gällande om vara är rätt beställd då det är kunds ansvar att förvissa sig om beställningens korrekthet.

Om felaktigheter i pris och leveranstid eller andra omständigheter skulle infinna sig, så förbehåller sig fönsterfynd.se rätten att ändra detta i efterhand. Vid dessa tillfällen kontaktar vi dig och informerar om detta. Du har då din fulla rätt att antingen ändra eller annullera din beställning.

 

Fönsterfynd.se ingår ej avtal med personer som inte är myndiga (18 år).

Fönsterfynd.se förbehåller sig rätten att neka en order utan att behöva redovisa orsak.


§2 Priser
Priserna som anges på fönsterfynd.se är alltid inklusive moms.

Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Vid prisjusteringar på lagd beställning så informeras du alltid om detta och har då din fulla rätt att ändra eller annullera din beställning.


§3 Produktinformation
Samtliga av fönsterfynd.se marknadsförda produkter är anpassade för användning i Sverige. Det är upp till beställare att informera sig själv eller med fönsterfynd.se’s hjälp säkerställa att produkten har rätt underlag för beställningsbeslutet. Fönsterfynd.se förbehåller sig rätten att justera produktinformation med beskrivande text av våra varor, priser, prisfel, produktbilder, leveranstider, etc. All produktbeskrivande information speglar varans utförande och beskaffenhet så långt fönsterfynd.se kan beskriva och informera. Bilder kan skilja med ljus beroende på din färgsättning i datorn. Fönsterfynd.se friskriver sig för fel i information, specifikation eller tryckfel på samtliga av fönsterfynd.se marknadsförda varor.

Fönsterfynd.se marknadsför några av marknadens bäst isolerade fönster. Vid användande av fönster med låga U-värden så kan det uppkomma kondens på fönstret. Det innebär inte att det är fel på fönstret utan det beror på t.ex.: för djupa smygar / eller att värmen är otillräcklig i nederkant av fönstret. Ett välisolerat fönster kan få isbildning på utsidan om det är en hög luftfuktighet och kallt klimat. Fönsterfynd.se är inte ansvariga om installation av våra levererade fönster monteras på en plats där dessa problem uppstår.

 

§4 Falska beställningar
Vid upptäckten av eventuella falska beställningar eller andra bedrägeriförsök så kommer ärendet att polisanmälas.


§5 Betalning

§5.1 Kortbetalning (Klarna)
Fönsterfynd.se erbjuder en säker kortbetalning med VISA och MasterCard i samarbete med Klarna. Fönsterfynd.se accepterar samtliga VISA- och Mastercard-anslutna kort utgivna i Norden. Kortköpen sker direkt hos Klarna och all information är krypterad enligt gällande standard och regler. Ingen kortinformation hanteras eller sparas hos Fönsterfynd.se. Pengarna dras direkt från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen.

§5.2 Direktbetalning via internetbank (Klarna)
Vi erbjuder direktbetalning via internetbank i samarbete med Klarna för kunder i Swedbank, Handelsbanken, Nordea och SEB. Vid betalning kopplas du automatiskt till din internetbank där du loggar in och godkänner transaktionen. Pengarna dras direkt från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen. Inga uppgifter sparas hos Fönsterfynd.se.

§5.3 Faktura (Klarna)
Vid betalning via faktura samarbetar vi med Klarna. För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. En kreditupplysning och identitetskontroll kan komma att genomföras. Fakturans betalningsvillkor är 14 dagar. Fakturan skickas elektroniskt till den e-post som angavs vid beställning. Vid försenad betalning tillkommer påminnelseavgift på 60 kr samt dröjsmålsränta på 24% plus gällande referensränta.

§5.4 Faktura efter offert, telefonbeställning, e-post beställning
I de fall beställning ej görs genom webbutiken eller på annat sätt ej går genom betalningslösningen Klarna är det fönsterfynd.se som utför faktureringen. Fakturans betalningsvillkor är om inget annat angetts, 30 dagar netto. Vid försenad betalning tillkommer påminnelseavgift på 60 kr samt dröjsmålsränta på 12% plus gällande referensränta.

§5.5 Omvandling av faktura till flexibel delbetalning (Klarna)
När du har fått hem din faktura kan du, i stället för att betala hela fakturan på en gång, erbjudas att betala in ett lägre belopp och på så sätt ansöka om att göra om din faktura till en flexibel delbetalning. Detta innebär att du betalar i din egen takt med minst 50 kr per månad. Den effektiva räntan vid ett köp om 10 000 kr, 29 kr i månatlig administrativ avgift, 19,90% i rörlig ränta och betalning över 12 månader är 29,22%. Varje delbetalning blir då 995 kr per månad och din totalkostnad blir 11 458 kr.

För omvandling av din faktura till en flexibel delbetalning gäller Klarnas allmänna villkor.


§5.6 Faktura företagskund
Företag erhåller faktura till den e-post som angavs vid beställning. Fakturans betalningsvillkor är 30 dagar netto. Vid försenad betalning tillkommer påminnelseavgift på 60 kr samt dröjsmålsränta på 12% plus gällande referensränta.

§6 Återbetalningar
I de fall återbetalningar är aktuella så görs detta i första hand genom återinsättning på det kontokort/bankkonto som användes vid beställning. Återbetalningen sker inom 30 dagar från det att ärendet som orsakar återbetalningen är avslutat. Har betalning gjorts genom Klarna är det Klarna som ska utföra återbetalningen.


§7 Frakt

§7.1 Leveransbesked
Efter det att beställning är gjord skickas ett leveransbesked inom ett par dagar med information om när varorna beräknas skickas från lagret. Den leveranstidpunkt som anges är ett preliminärt avsändningsdatum. Du som kund kommer att bli aviserad av transportföretaget innan leverans och du får då närmare information om leveransdag och tid. Våra hemleveranser sker under dagtid om inget annat anges. Vi samarbetar med samtliga större speditörer och fraktbolag som ser till att varorna kommer hem till dig.

För alla leveranser gäller transport fram till tomtgräns på körbar väg (sk BK1 väg) om inget annat anges. Om du bor i ett lägenhetshus levereras varorna till porten.

Observera att leveransbesked inte lämnas vid beställning av lagerförda varor. Beställningen kommer att skickas inom 5-10 dagar om inget annat angetts efter lagd order.

§7.2 Mottagarkontroll
Vid mottagande av varorna ska de inspekteras noggrant innan leveransen kvitteras. Om det finns synliga skador på emballage eller på varan skall detta noteras på fraktsedeln innan du kvitterar den. Detta är väldigt viktigt om du som kund ska kunna kräva ersättning för skador som uppstått under transport. Fraktbolaget ställer ej av gods utan kvittens av kund eller för kundens räkning ansvarig mottagare. Detta innebär att du ansvarar för att det finns någon som kan ta emot och kvittera godset när leveransen utförs.

§7.3 Tillägg fraktkostnad
Tillägg kan tillkomma då det är leverans till plats där vägtullar eller färjekostnader tillkommer. Dessa kostnader betalas alltid av beställare. T.ex. vid leverans till Gotland eller annan plats där ökade kostnader för leverans uppstår.

§7.4 Fraktkänsliga produkter
Vissa produkter kräver hjälp av till exempel hjullastare vid avlastning. Exempel på sådana varor kan vara skjutdörrar och större fönsterpartier. Fönsterfynd.se förbehåller sig rätten att vid dessa tillfällen debitera kunden extra kostnader som uppkommer vid avlastning och detta faktureras i efterhand. Det är viktigt att du som kund planerar mottagandet av varorna i förväg då det är du som bär ansvaret för att eventuella hjälpmedel finns på plats.

§7.5 Ändring av leveransadress
När varan har lämnat lagret går det inte att ändra leveransadressen. Därför är det extra viktigt att innan order genomförs och godkänns, se till att leveransadressen är helt korrekt.


§8 Fraktalternativ

§8.1 Hemleverans
Produkterna levereras under dagtid fram till porten om du bor i lägenhetshus eller fram till tomtgräns om du bor i villa. Du blir aviserad av transportföretaget innan leverans på det aviseringsnummer du anger vid köpet. Transportföretaget lämnar normalt en ungefärlig leveranstidpunkt på cirka 3 till 4 timmar under för- eller eftermiddagen och det kräver att en mottagare kvitterar godset. Vi kan tyvärr inte påverka transportörens tider och kördagar. I vissa mindre områden i Sverige kan det förekomma att transportören enbart har hemleverans vissa dagar i veckan.

§8.2 Leverans till utlämningsställe
Vissa mindre produkter levereras till ett utlämningsställe i närheten av din utvalda leveransadress. Du får ett SMS eller en brevavisering när varan är framme och går att hämta ut hos ombudet. Du kan sedan hämta ut din vara när det passar dig. Dock måste varan hämtas inom normalt 14 dagar, mer information får du i och med leveransen till utlämningsstället. Varan kan endast hämtas ut av personen som står som leveransmottagare. Det är legitimationskontroll vid uthämtning av varan.


§9 Leveransförseningar
Vid leveransförseningar informeras du om möjligt alltid om dessa. Orsaker till leveransförseningar är till exempel när en leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande. Fönsterfynd.se friskriver sig allt ansvar för leveransförseningar som står utom vår kontroll. Längre leveranstid kan förekomma under t.ex. semesterperioder.

Fönsterfynd.se kompenserar ej för någon form av leveransförsening. Boka inte hantverkare innan ni mottagit och kontrollerat varan.


§10 Transportrisk
Alla skador som kan uppstå under transporten hem till dig står fönsterfynd.se för. Om du vid mottagandet mot förmodan upptäcker att försändelsen är transportskadad, antingen på produkten eller på emballaget, ber vi dig att genast på plats anmäla detta till fraktbolaget genom att notera skadan på fraktsedeln innan leveransen kvitteras. Detta är viktigt för att kunna kräva fraktbolaget på ersättning för uppkomna skador.

Anmäl därefter skadan direkt till fönsterfynd.se så att vi på bästa sätt kan hjälpa dig med reklamationen. Detsamma gäller för eventuella dolda skador som upptäckts på försändelsen. Skadan ska anmälas till oss inom fem (5) arbetsdagar från mottagandet av leveransen. Det är därför viktigt att du emballerar av och inspekterar dina produkter noggrant direkt efter att leveransen har utförts.

Om skada har uppstått så får du inte använda produkten utan du ska omgående kontakta fönsterfynd.se. Det är också viktigt att du sparar emballaget så att skadan skall kunna besiktigas vid handläggning av skadeärendet. Beroende på skadans omfattning byts produkten ut eller skickas reservdelar till dig.

För företag gäller leveransvillkor DDU 022 "Fritt olossat angiven leveransadress".§11 Delad order

Vid större beställningar kan det förekomma att ordern delas upp i flera leveranser. Detta sker speciellt då ordern innehåller varor från flera tillverkare. Ingen extra fraktavgift kommer att debiteras.


§12 Ej mottagen order
Om du ej är anträffbar vid avlastning av din beställning debiteras du för de kostnader som uppstår. Detta gäller även paket som levereras till utlämningsställe och som ej har hämtats. Du debiteras returkostnad för respektive produktgrupp för outlöst paket som gått i retur.§13 Leveranstid

Ett leveransbesked skickas till din e-postadress inom några dagar (normalt inom 3 dagar). På leveransbeskedet anger vi när varorna beräknas att levereras från vår leverantör. Om ni mot förmodan ej har mottagit ett leveransbesked inom 3 dagar ber vi er att kontakta oss.

Leveranstiden kan variera beroende på säsong och val av vara. De produkter som ej är lagerförda måste tillverkas eller beställas från fabrik och dessa produkter har oftast en längre leveranstid som i vissa fall ligger på cirka 8 till 12 veckor. I de fall leveranstiden som anges på ditt leveransbesked inte motsvarar dina förväntningar har du givetvis rätt att ändra, alternativt annullera din beställning. Kontakta oss omgående, dock senast två (2) dagar efter du lagt din beställning om du önskar ändra din order. OBS! En icke lagerförd vara som har börjat produceras enligt er beställning kan inte ändras och går därmed ej att annullera.


§14 Ångerrätt

§14.1 Konsument
För privatpersoner tillämpar vi Distans- och Hemförsäljningslagen samt Konsumentköplagen. Enligt Distans- och Hemförsäljningslagen har kunden alltid rätt att ångra sitt köp inom 14 dagar från mottagandet av varan och utan att behöva uppge någon speciell anledning. Vid åberopande av ångerrätt står du som kund för returfrakten.

Ni har som kund rättighet att undersöka varan som ni har tagit emot innan beslut tas om eventuell retur. Undersökningen ska göras med försiktighet och ej mer omfattande än nödvändigt då varan ska returneras i väsentligen oförändrat skick. Vi ber er att returnera varan i originalförpackning eller en likvärdig sådan. Varan ska också returneras komplett om inget annat blir överenskommet mellan fönsterfynd.se och kunden.

Kunden bär ansvaret för returfrakten och att produkterna är korrekt emballerade. Kund kan rådfråga fönsterfynd.se angående hur produkterna ska emballeras med det är alltid kund som bär ansvaret.

Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler innehåller ett antal bestämmelser som begränsar rätten att utnyttja ångerrätten. Fönsterfynd.se uppmärksammar härmed Kunden att enligt 5 § gäller inte ångerrätt om avtalet avser: "en vara som skall tillverkas eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål eller som annars skall få en tydlig personlig prägel". Exempel är sådana varor som tillverkas efter beställning eller kundanpassas efter kundens önskemål, dessa produkter benämns som Tillverkningsvara/Beställningsvara i butiken.

Ångerrätt 14 dagar gäller endast privatpersoner. Är du osäker på vilka varor som inte omfattas av ångerrätt och öppet köp ber vi dig kontakta oss via telefon alternativt mejl.

När kunden godkänner våra köpvillkor vid beställning, samtycker kunden till att fönsterfynd.se påbörjar fullgörandet av beställningen. Detta innebär att kunden inte har någon ångerrätt från och med den tidpunkt när produkten/produkterna som ovan nämnda exempel har påbörjats i produktion.

§14.2 Företag
I de fall som näringsidkare handlar hos fönsterfynd.se tillämpas Köplagen. Företag har ingen rätt att åberopa ångerrätt.


§15 Avbeställning
Avbeställning är ej giltig förrän detta har bekräftats av fönsterfynd.se. Avbeställning av tillverkningsvara/beställningsvara som blivit ordererkänd och expedierad är ej möjlig då den är under tillverkning och/eller leverans till beställare.

Revidering av beställningsvara är 5 dagar efter erhållet ordererkännande. Fönsterfynd.se kommer att försöka hjälpa kund så långt det går med kontakter och ändringar med tillverkare och leverantör efter att tiden har passerats men det kan tillkomma kostnader för att ändra pga ändringar av påbörjat arbete.


§16 Garantier
Utöver de rättigheter du som konsument har genom Konsumentköplagen och Distans- och hemförsäljningslagen omfattas vissa varor av produktgaranti från leverantören. Vid fel som täcks av garantin ska varan repareras utan kostnad för dig. Kontakta oss så hjälper vi dig. Vid vissa unika tillfällen ser vi till att en reparatör skickas ut för hembesök. Om en reparatör skickas ut i anmälda garantiärenden och inga fel kan konstateras måste vi via våra leverantörer debitera dig de kostnader som eventuellt uppstår. Detta gäller även i de fall då du orsakat skadan själv som vid till exempel felmontering eller handhavandefel. Kom ihåg att spara fakturan då den fungerar som garantibevis. Om betalning skett genom något av våra andra alternativ måste du istället spara kvittot som du får via e-post i samband med att din vara levereras, den fungerar i dessa fall som garantibevis.


§17 Reklamation
Om köparen påvisar att kvaliteten på levererat gods är felaktig i något hänseende ber vi kunden att kontakta oss så vi kan se till så att felet rättas till. Vid de fall där en vara byts ut åligger det köparen att returnera det felaktiga godset till säljaren. En retur som uppstår på grund av en reklamation bekostas av fönsterfynd.se. Boka inte hantverkare förrän ni har kontrollerat att rätt artiklar har levererats och att inga skador har uppstått under leveransen. Reklamation av vara måste vara gjord senast 7 dagar efter utförd leverans. Fönsterfynd.se meddelar hur ev. returfrakt skall hanteras och utföras. Varan skall av kund hanteras som att den vore felfri. Om inte returfrakt är bekräftad av fönsterfynd.se eller på annat sätt inte är giltig så får beställaren stå för frakt tur och retur till av fönsterfynd.se angiven plats.

Fönsterfynd.se förbehåller sig rätten att debitera 1500 kronor inklusive moms för genomgång och administration av icke giltig retur + fraktkostnader till och ifrån fönsterfynd.se angiven adress.

Vid eventuella synliga eller dolda skador behöver vi, om möjlighet, fotodokumentation på skadan. Vill ni genomföra en reklamation var vänlig kontakta oss via telefon eller e-post.


§18 Force Majeure
Fönsterfynd.se anser sig vara befriade från underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet som beskrivs nedan. Detta gäller även om omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet.

Befriande omständigheter är bland annat åtgärder eller underlåtenhet från myndighet, ny eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, till exempel beslut om varningstexter, försäljningsförbud med mera eller en onormal nedgång i marknaden.


§19 Tvist

§19.1 Konsument
Tvister ska i första hand lösas i samförstånd efter diskussion med oss. Om tvisten kvarstår tillämpar fönsterfynd.se alternativ tvistlösning. Det innebär att om du som konsument har ett krav som Fönsterfynd i Sverige AB avslår har du möjlighet att få ärendet prövat av Allmänna Reklamationsnämnden, ARN. Fönsterbyte Mälardalen AB förbinder sig då att följa ARN's utslag.

Allmänna reklamationsnämnden Box 174, 101 23 Stockholm .

Du kan läsa mer om alternativ tvistlösning för konsument på EU-kommissionens webbplats, ec.europa.eu/odr

§19.2 Företag
Tvister angående tolkningen eller tillämpningen av dessa allmänna villkor och därmed sammanhållande rättsförhållanden skall avgöras av skiljemän enligt svensk lag. Om vid tvist värdet av vad som yrkas uppenbart inte överstiger tio gånger det vid tiden för påkallande av skiljeförfarande gällande basbelopp enligt lagen (1962:381) om allmän försäkring skall tvisten avgöras av ensam skiljeman.§20 Sekretess och säkerhet

§20.1 Lagring av personuppgifter
I samband med registrering och beställning så uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress, e-post, telefonnummer och personnummer. Detta innebär att du godkänner att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig.

§20.2 PUL & anti-Spam policy/Cookies
Enligt personuppgiftslagen (1998:2004) får ingen registrering av personuppgifter ske utan personens medgivande. När du klickar på beställ i vår webbutik eller när du anmäler dig som kund hos fönsterfynd.se godkänner du att fönsterfynd.se lagrar de uppgifter vi behöver för att kunna fullfölja din beställning.

Du har rätt att ta del av dina personuppgifter som finns registrerade hos oss. Om de registrerade uppgifterna är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta har du rätt att begära att uppgifterna ska rättas eller raderas. För att lämna ut uppgifter krävs enligt personuppgiftslagen att du sänder in en undertecknad begäran via brev till oss.

Endast fönsterfynd.se har tillgång till dina uppgifter och lämnar inte ut några uppgifter utan ditt godkännande, med undantag från rättsliga ärenden.

Fönsterfynd.se medverkar inte till att skicka så kallad SPAM. Som kund till oss kan du få e-post rörande er order, betalning eller annan kommunikation du initierat samt information, nyhetsbrev eller erbjudanden kring vår kundrelation.

E-postutskick från tredje part eller rörande varor eller tjänster som inte är direkt relaterade till vår verksamhet förekommer inte. Vid medlemsutskick kan du som kund enkelt avregistrera dig via en länk i e-postmeddelandet. Detta kan ske utan att du som kund måste göra en inloggning eller liknande.


§21 Äganderättsförbehåll
Fönsterfynd.se äger levererad vara tills den är tillfullo betald.


§22 Copyright
Copyright © 2015 fönsterfynd.se Allt material på vår hemsida (www.fönsterfynd.se) är copyrightskyddat. Detta innebär att alla texter, bilder, layout och illustrationer är copyrightskyddade. För att använda material från vår hemsida krävs ett skriftligt tillstånd från oss.

 

 

FÖNSTERFYND.SE

POST

E-POST

TELEFON
 
Fönsterbyte Sverige AB
Org.nr: 556972-4361

Godkänd för F-skatt

Fönsterfynd
Källbro 31
755 98 Uppsala

info@fonsterfynd.se072-512 34 77 
018-40 00 62

 


                                                                                                                                                                             Kristoffer i Sölvesborg, Blekinge län, SE på Houzz